Stație sau fier de călcat. Care este alegerea potrivită?

Nu cred că există cineva care după o zi lungă la birou să spună ca abia așteaptă să ajungă acasă și să se apuce de călcat grămada de haine strânsă în ultima vreme. Consider călcatul hainelor cea mai laborioasă, de durată și mai ales detestată activitate casnică și spun asta pentru că presupune o pricepere pe care o dobândim după foarte multe ore petrecute cu fierul de călcat în mână.

Așa cum ușor, dar sigur, SSD-urile înlocuiesc HDD-urile, mașinile electrice pe cele pe benzina sau diesel, așa și stația de călcat începe să câștige teren în fața clasicului fier de călcat. Dacă ne confruntăm cu un volum mare de haine, cute încăpățânate ori haine cu țesături delicate o stație de călcat este alegerea potrivita.

Față de un fier de călcat obișnuit, o stație de călcat are următoarele avantaje:

  • o cantitate mai mare de aburi la o temperatură mai ridicată ce scurtează timpul alocat dar are și un rol igienic, eliminând bacteriile de la suprafața țesăturilor;
  • rezervorul de apă de dimensiuni considerabile care asigură o autonomie mai mare;
  • puterea mai mare care ușurează călcarea materialelor groase.

Care sunt criteriile de care trebuie să ținem cont atunci când alegem o stație de călcat?

  • Puterea jetului de abur – minim 250 de grame;
  • Presiunea aburului – minim 5 bari;
  • Puterea dispozitivului – minim 2400W;
  • Funcțiile stației – Optimal Temp, self-clean, auto-oprire, jet puternic de abur;
  • Materialul tălpii
  • Orificiile de distribuție a aburului – cu cât numărul lor este mai mare, cu atât timpul procesului de călcare este mai scurt.

Ținând cont de cele de mai sus, am selectat 3 stații de călcat din oferta celor de la eMag. Consider că acestea sunt cele mai bune stații de călcat din două motive: întrunesc toate criteriile enumerate mai sus și clienții care au lăsat un review se declară mulțumiți și foarte mulțumiți de alegerea făcută.

Philips Perfect Care Elite Plus

Stația de călcat Philips Perfect Care Elite Plus este produsul vedetă din cele selectate și vine cu un preț pe măsura performanțelor sale, 1739,99 de lei. Tehnologiile ECO, T-IonicGlide, OptimalTemp; puterea de 2700W, presiunea maximă de 8 bari, talpa Titanium, debitul aburului de 600gr/min și capacitatea rezervorului de 1,8 litri sunt punctele forte ale acestei stații de călcat. Însă toate acestea se regăsesc în prețul său.

Dacă luăm în considerare rating-ul de 4,72 din cele peste 100 de review-uri putem spune că prețul se reflectă în calitatea și performanțele deosebite ale acestei stații de călcat.

Tefal SV8055E0 Express

Următoarea stație de călcat, Tefal SV8055E0 Express, are un preț mai mult decât decent, fiind 639,99 de lei la momentul scrierii articolului. Însă nu face rabat la calitate și performanțe. Astfel că aceasta este o variantă la fel de bună ca și Philips PerfectCare Elite Plus în ciuda faptului că este de 3 ori mai ieftină.

Talpa Durilium, puterea de 2800W, presiunea de 6,5 bari și debitul jetului de abur de 450gr/min fac din această stație de călcat o alegere potrivită și pentru cei mai exigenți dintre clienți. Durilium AirGlide, No-Setting și Silent Pump sunt tehnologiile cu care această stație de călcat este echipată.

Philips PerfectCare Compact Plus

Ultima stație de călcat pe care v-o recomand este Philips PerfectCare Compact Plus, ce pentru 669,99 de lei vă oferă: talpă SteamGlide, putere de 2400W, presiunea aburului de 6,5 bari, puterea aburului de 430gr/min și vine echipată cu următoarele tehnologii: Smart Calc Clean, ProVelocity și OptimalTemp.

Deși specificațiile tehnice sunt ușor mai slabe decât ale celorlalte două stații de călcat recomandate mai sus și acest model reușește să ofere utilizatorilor săi o experiență deosebită.

Concluzie

Toate cele 3 stații de călcat prezentate mai sus sunt alegeri potrivite în funcție de bugetul disponibil și garantează un călcat al hainelor mai rapid, mai ușor și mai eficient.

Personal recomand modelul Philips PerfectCare Elite Plus în cazul în care vă confruntați cu un volum mare de haine în mod continuu, această stație de călcat fiind recunoscută pentru performanțele sale de top. În cazul în care nu sunteți în această situație puteți opta pentru Tefal SV8055E0 Express sau Philips PerfectCare Compact Plus, ambele modele fiind la un preț accesibil și oferă un raport preț/performanță foarte bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *