Review iPhone SE 2020. Mic, elegant și performant.

După 1 an de utilizare al noului iPhone SE consider că este momentul potrivit pentru a face un review obiectiv al acestui telefon. Nu vreau să vă plictisesc cu specificații și detalii tehnice pe care le puteți găsi pe site-ul oricărui magazin ce-l comercializează, în schimb vă voi prezenta în cele ce urmează experiența mea cu acest telefon din postura unui utilizator casual de smartphone.

Pe lângă telefon, veți primi și o pereche de căști cu fir alături de un încărcător normal de 5W. Deși suportă încărcare rapidă sau wireless, pentru a beneficia de ele, veți fi nevoiți să le achiziționați separat.

Performanțe

Dotat cu același procesor ca și fratele său mai mare, iPhone 11, dar ajutat și de faptul că primește în mod constant update-uri la sistemul de operare, iPhone SE se comportă foarte bine. Desigur că au existat și momente de lag sau crash ale aplicațiilor, dar per ansamblu, telefonul rulează fluid și rapid. Memoria internă de 64GB este mai mult decât suficientă.

Display

Ecranul este același ca la iPhone 8, un LCD cu o rezoluție HD+ de 1334 * 750. Fiind un telefon mic cu o dimensiune a ecranului de 4,7 inch, rezoluția este una mai mult decât suficientă, iar culorile sunt puternice și bine calibrate. Un punct slab al display-ului este faptul că nu este suficient de luminos, iar soarele puternic va cauza probleme mari de vedere. În ciuda dimensiunii reduse, eu reușesc să mă joc Hearthstone și mă declar mulțumit de calitatea vizuală.

Cameră Foto-Video

Ținând cont că niciodată nu am excelat la acest capitol, cu iPhone SE am făcut fotografii reușite fără prea mult efort. Telefonul este dotat cu o cameră principală de 12 megapixeli și cu una frontală de 7 megapixeli, iar printre caracteristicile foto/video găsim: auto focus, detecția feței, HDR și slow motion. Desigur că putem spune că acestui telefon îi lipsește camera cu unghi ultra-larg, camera telephoto sau modul de noapte, dar pentru un smartphone din această categorie de preț, performanțele foto/video consider că sunt mai mult decât satisfăcătoare.

Baterie

Bateria de doar 1821 mAh îi poate face pe mulți dintre cei care iau în considerare achiziția acestui telefon și nu sunt încă hotărâți, să strâmbe din nas și să-l taie de pe listă. Însă ceea ce mulți scapă din vedere, este faptul că cei de la Apple au reușit să optimizeze excelent iPhone SE și în ciuda bateriei de mică capacitate, nu veți fi nevoiți să aveți în permanență la voi un încărcător sau o baterie externă. Dacă sunteți un heavy-user sau pasionat de gaming pe telefon, vă puteți orienta liniștiți fără probleme spre un telefon cu o baterie de capacitate mai mare.

Vă recomand să folosiți doar încărcătorul original al telefonului pentru a prelungi durata de viață a bateriei cât mai mult.

Aspect/Design

Designul, construcția și greutatea iPhone SE sunt identice cu iPhone 8, astfel că nu putem spune că telefonul impresionează la acest capitol. În schimb, acest smartphone, impresionează prin faptul că este foarte ușor și confortabil de ținut chiar și într-o singură mână.

În concluzie, noul iPhone SE, iPhone SE 2 sau iPhone SE 2020 este un telefon mic, elegant și performant. Destinat în principal celor ce-și doresc un telefon de ultimă generație, de dimensiuni reduse, dar cu performanțe ridicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *