Cel mai bun router sub 200 de lei

Traim vremuri ciudate in care, mai presus de toate, sanatatea mintala a fiecaruia dintre noi este pusa la grea incercare. Limitati in activitatile pe care le putem derula de starea de urgenta cauzata de aceasta pandemie, cei mai multi dintre noi apelam la filme, seriale, jocuri sau alte forme de divertisment pentru a ne ocupa mintea. Toate cele de mai sus au un numitor comun: o conexiune buna si stabila la internet.

De cand majoritatea companiilor si-au trimis angajatii sa lucreze de acasa, am observat o crestere a traficului de internet care ii afecteaza in principal de gameri. Pentru o experienta cat mai placuta acestia au nevoie de un timp de raspuns cat mai mic, precum si de viteze la download si upload cat mai bune.

Desi am abonamentul FiberLink 1000 de la Digi, am observat ca uneori ping-ul (timpul de raspuns), pur si simplu o ia razna, iar singura modalitate de a remedia acest lucru este de a reseta routerul. Ce-i drept folosesc un router dat in comodat de cei de la Digi, un model Huawei entry-level care dupa aproximativ 2 ani de folosinta parca-si arata limitele.

Cunostintele mele privind routerele si tehnologia lor fiind destul de reduse am decis sa apelez la un bun prieten care mi-a recomandat doua routere din oferta celor de la eMag care sa corespunda cerintelor mele: suprafata de acoperire: ~60mp, buget: 200 de lei si care sa faca fata cu brio unui laptop, TV Smart si telefon conectate in acelasi timp.

Deloc surprinzator cele doua routere sunt si cele mai populare din oferta celor de la eMag, ambele avand peste 380 de review-uri si rating-uri de 4,5/5 de la cei care le-au achizitionat.

Desi specificatiile celor 2 routere sunt in mare parte asemenatoare, sunt cateva mici diferente care va pot face alegerea viitorului router mai usoara.

TP-Link Archer C6 este redus cu 25% si il puteti achizitiona cu 149 de lei la momentul scrierii acestui articol si vine cu o garantie de 3 ani, fata de 2 ani cat are Tenda AC10U. Ambele modele sunt dotate cu cate 4 antene, functioneaza pe frecventele de 2,4 – 5 Ghz si au aceeasi rata de transfer atat pe Ethernet cat si pe Wi-Fi.

Mai ieftin cu 50 de lei, TP-Link Archer C6 sta mai bine pe partea de securitate si are un port LAN RJ-45 in plus fata de Tenda AC10U. Singurul avantaj al routerului Tenda este prezenta unui port USB 2.0, insa daca acesta merita cei 50 de lei in plus ramane la latitudinea voastra.

Astfel, daca doriti un router de la un producator cu o reputatie foarte buna pe piata, cu 3 ani garantie si compatibil cu majoritatea providerilor de internet din Romania TP-Link Archer C6 este alegerea potrivita la pretul de 149 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *