New Year, New Me

Multi privesc intrarea in noul an drept un moment propice pentru a face schimbari, de obicei majore, in viata lor. Cati dintre noi nu ne-am ascultat prietenii, de obicei, in ultimele zile ale anului ce sta sa se termine, ca urmeaza sa se lase de fumat, alcool sau fast-food si sa se apuce de sala, cursuri si cate si mai cate, iar apoi dupa doar cateva zile sa-i vedem cum esueaza lamentabil si se intorc la vechile obiceiuri.

Scriu asta pentru ca am observat la sala la care merg multi oameni noi si sunt curios pe cati dintre acestia ii voi revedea si la sfarsitul lunii. Sa nu ma intelegeti gresit, apreciez persoanele care-si doresc o schimbare in viata lor si imediat dupa ce pun la cale un plan actioneaza. Insa, am o problema cu cei care asteapta ziua de luni, inceputul lunii, sau ca in cazul de fata inceputul unui nou an calendaristic pentru a pune in aplicare aceste schimbari.

In cele mai multe cazuri, estimez ca peste 90%, tot acestia vor fi si primii care vor renunta fara a depune vreun efort considerabil si se vor intoarce numaidecat la zona lor de confort si la a se plange in continuare de ceea ce ii nemultumeste, insa fara a face ceva in aceasta privinta.

Lipsa unui plan bine pus la punct, a unor obiective atat pe termen scurt cat si pe termen lung, si mai ales lipsa ambitiei si a motivatiei sunt principalele motive pentru care cei mai multi dintre noi dau gres atunci cand isi propun o schimbare.

Indiferent ca vorbim de renuntarea la obiceiuri nesanatoase sau de adoptarea unui stil de viata sanatos, totul presupune un lucru pe care cei mai multi dintre noi nu este dispus sa-l faca: sacrificiul.

E dificil sa renunti la fast-food, dulciuri, cartofi prajiti, tigari, alcool, jocuri de noroc si lista poate continua in functie de placerile si viciile fiecaruia si mult mai dificil este sa incepi sa mergi regulat la sala de sport, sa gatesti aproape zilnic acasa, sa citesti si sa studiezi despre ceva nou, dar fara aceste sacrificii atat de necesare in depasirea conditiei si evolutia noastra absolut nimic nu se va schimba.

Eu mi-am propus ca in 2020 sa fiu mai echilibrat, mai consistent si persevernt in tot ceea ce voi face, iar daca voi reusi aceste lucruri sunt sigur ca progresele nu vor intarzia sa apara.

Voi ce rezolutii pentru noul an aveti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *