Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie

Initial voiam sa scriu acest articol pe 1 Decembrie, o zi lipsita de insemnatate pentru mine, si sa scot in evidenta toate lucrurile care merg prost in tara. Insa am observat ca in ultima perioada am avut tendinta de a scrie postari cu tenta negativa si de-acum inainte voi schimba aceasta directie.

Khalil Gibran spunea „Nu întreba ce poate face ţara pentru tine, ci întreabă ce poţi face tu pentru ea” si cred ca in momentul in care cea mai mare parte dintre noi vom constientiza ce reprezinta aceasta fraza, atunci lucrurile se vor indrepta in directia potrivita. Pana atunci vom trai in bula noastra, incercand pe cat posibil sa nu lasam sa ne afecteze aspectele negative ale vietii cotidiene din Romania.

Asa ca in loc sa facem urari pentru tara noastra, care de cele mai multe ori nu se vor implini, ar trebui sa incepem schimbarea cu noi, cu felul nostru de a gandi si de a privi lucrurile. Astfel prin schimbarea individuala vom putea contribui la procesul de evolutie colectiva. Daca vom continua sa privim viata din aceeasi perspectiva si sa ignoram ceea ce ne deranjeaza, nefacand nimic in directia respectiva, vom bate pasul pe loc si probabil ca peste 10 ani vom fi si mai ursuzi si nemultumiti de tara noastra.

Ce-ti doresc eu tie, romane

  • Iti doresc sa fii mai bun, mai apropiat de oameni din jurul tau, mai receptiv la problemele celor de langa noi.
  • Iti doresc sa fii ambitios si motivat sa faci o schimbare in viata ta.
  • Iti doresc sa fii echilibrat in tot ceea ce faci si gandesti, sa fii in stare sa-ti asumi decizii si sa nu mai astepti impasibil trecerea timpului cu speranta ca ceva se va schimba.
  • Iti doresc sa muncesti si sa perseverezi in ceea ce faci, fara sa te multumesti cu jumatati de masura si sa te gandesti ca: Las-o ba, ca merge si-asa.
  • Iti doresc sa ai incredere in tine si sa tii capul sus indiferent de situatie.

Mi-as dori ca peste un an, de viitoarea Zi nationala a Romaniei, sa fiu intru-totul mandru ca sunt Roman si sa pot scrie randuri la nesfarsit despre Romania mea cea frumoasa si buna. Pana atunci e nevoie de multa munca, ambitie si ganduri pozitive pentru a reusi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *