Drumul spre succes

Definitia succesului difera de la individ la individ si este direct influentata de sistemul de valori, mentalitatea si visurile fiecaruia dintre noi. Desi este o notiune dificil de cuantificat in cateva cuvinte, starea de succes poate reprezenta libertatea financiara de a-ti permite absolut orice, rezultate remarcabile si recunoasterea meritelor in cariera, o viata de familie implinita si fericita ori poate pur si simplu sa-ti traiesti viata dupa propriile reguli fara a te simti ingradit in vreun fel.

Indiferent de cum definim succesul pentru a ajunge acolo ne asteapta un drum lung si anevoios, iar ca la finalul drumului sa avem parte de izbanda avem nevoie de o serie de calitati.

  • Ambitie: dorinta de a incepe si a duce la bun sfarsit orice fel de lucru;
  • Disciplina: determinanta in momentele dificile, este impulsul care ne ajuta sa continuam atunci cand suntem foarte aproape de a renunta;
  • Echilibru: starea in care ramanem conectati la telul final, insa fara a neglija celelalte aspecte ale vietii;
  • Incredere: fara incredere si sentimenul ca putem reusi in ceea ce ne propunem, de cele mai multe ori telul nu va fi atins si vom da gres;
  • Perseverenta: insusirea de a continua si de a depune efortul necesar ori de cate ori este nevoie, indiferent de greutatile si piedicile intampinate.

Innascute sau dezvoltate pe parcursul vietii, aceste calitati trebuie slefuite pentru a ne atinge scopul, iar cel mai usor mod de a o face este prin a ne propune teluri realiste pe termen scurt. Astfel vom cladi increderea in propriile forte, atat de importanta, in procesul de dezvoltare personala. Desi toate calitatile de mai sus sunt la fel de importante, aportul decisiv in atingerea telului propus il are increderea in propriile forte. Fara a avea incredere in noi ca vom duce la bun sfarsit ceea ce ne-am propus, pornim la drum cu un handicap destul de mare si greu de anulat, indiferent de cu cata determinare si perseverenta actionam.

De regula, drumul spre succes este lung si incarcat cu greutati si alegeri dificile la fiecare pas. In permanenta va trebui sa nu pierdem din vedere scopul si sa nu ne abatem de la directia stabilita. De aceea trebuie sa fim sinceri in evaluarea abilitatilor noastre si sa nu ne mintim pe noi insine. Daca pornim la drum cu asteptari nerealiste de cele mai multe ori ne vom poticni si vom renunta.

Indiferent de cat de dificil pare la prima vedere totul este posibil daca suntem indeajuns de determinati si suntem dispusi sa muncim din greu. Este perfect normal sa mai dam gres din cand in cand si acest lucru ar trebui sa ne mobilizeze si mai mult pentru atingerea succesului.

Trebuie sa retinem ca toate povestile de succes sunt cladite pe multa munca, sacrificii si avand mentalitatea potrivita. Succesul nu apare peste noapte si nici persoanelor care nu fac nimic in directia respectiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *