Ne-am calificat la Euro 20-20

Dupa o scurta pauza datorata unui examen important pe care l-am sustinut ieri am revenit cu o concluzie personala a ultimelor evenimente importante petrecute.

Au fost evenimente din sfera politica, economica, sociala si sportiva, insa toate au avut acelasi deznodamant: acela ca ne meritam soarta si atat putem. Degeaba ne imbatam cu apa rece ca de fapt suntem mai buni decat nivelul nostru actual, ori ca suntem persecutati peste tot in lume din simplul fapt ca suntem romani; adevarul este ca ceea ce s-a intamplat in ultimele zile este elocvent pentru poporul roman si cu cat mai mult ne mintim ca nu este asa, cu atat mai mult intarziem procesul de vindecare, asta in cazul in care ar mai fi ceva de facut.

In primul rand, organizarea Targului de Craciun din acest an va costa peste 1,2 milioane de euro si va fi cel mai scump din istoria Bucurestiului. Asta in conditiile in care RADET este in faliment, mai toate promisiunile doamnei Firea din campanie nu au fost realizate si companiile municipale sifoneaza in continuare bani de la buget. Well done, duamna Firea!

Un urs a fost lovit de o masina sambata seara in judetul Harghita, in apropiere de Praid si a fost lasat sa agonizeze pe marginea drumului aproape o zi pana cand a fost impuscat de vanatori. Modul greoi de interventie al autoritatilor cat si faptul ca nimeni nu a dorit sa-si asume responsabilitatea unei decizii in acest caz au starnit multe reactii de indignare pe retelele sociale. Realitatea este ca in mai toate structurile statului si mai ales in functiile de conducere sunt numiti oameni incapabili sa ia o decizie atunci cand acest lucru este necesar.

O banala deratizare la o scara de bloc din Timisoara a lasat in urma 3 morti, iar mai multe persoane sunt internate pentru investigatii…

Cireasa de pe tort au fost ultimele doua meciuri din campania de calificare pentru Euro 2020. Cu sanse matematice de calificare trebuia sa invingem Suedia la Bucuresti si sa scoatem un rezultat pozitiv cu Spania in deplasare. La cum a aratat jocul nationalei in ultima vreme, eram destul de sigur ca n-avem nici o sansa, iar baietii nu m-au dezamagit :)) Doua infrangeri fara gol marcat, dar mai ales cel mai slab joc prestat din istoria recenta a nationalei de fotbal a Romaniei.

Toate cele de mai sus, si nu numai, sunt rezultatul muncii poporului roman din ultimii 30 de ani. Ne lipsesc ambitia, disciplina si perseverenta si ne multumim cu mediocritatea, auto-suficienta si mica ciupeala. Exceptiile sunt rare si se datoreaza faptului ca cei care obtin rezultate exceptioanele, indiferent de domeniu, au un alt set de principii si valori decat al majoritatii romanilor.

Peste cateva zile vom vota din nou pentru alegerea presedintelui, iar de aceasta data vom avea de ales doar dintre doua variante: Klaus Iohannis si Viorica Dancila. Indiferent de numele castigatorului, consider ca nimic nu se va schimba, iar noi vom ramane in continuare cu visul de a avea o tara civilizata, “ca afara”, in timp ce realitatea de aici va fi cu totul alta: una trista si depresiva in care persoanele exceptionale vor fi marginalizate, iar “bombardierii”, “printzesele” si smecherii vor avea intotdeauna succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *