Dragoste la prima inghititura

Primele semne de afectiune au aparut in vara anului 2012. La inceput nici unul dintre noi nu eram prea implicati. Eu nu stiam prea multe despre ea si o acceptam asa cum mi se oferea fara sa-i reprosez ceva. Ea nu stia ce si cum imi place, dar se straduia de fiecare data sa faca o impresie buna. Fara sa fie vorba de excusivitate si sentimente la mijloc, ne-am continuat relatia inca vreo 4 ani pana cand am intalnit-o pe verisoara ei. Mai bine zis, mi-a fost prezentata de doua bune prietene ce mi-au recomandat-o ca fiind de specialitate si mult mai sofisticata decat ce intalnisem pana atunci. Naiv si fara experienta, am incercat sa o sarut cu buzele mele zaharisite. A fost o mare greseala, dar a gasit puterea sa ma ierte si sa ma accepte asa cum eram. Urma sa aflu ca nu-i plac dulcegariile si ca tot ce conta pentru ea era aroma intensa si originea nobila. Ne-am despartit cu greu cu promisiunea ca de acum inainte o voi cauta in mod explicit pe ea, dar era o problema: aceea ca frecventa doar anumite locuri si era destul de scumpa la vedere.
Norocul a facut ca la scurt timp sa o reintalnesc la metrou la Timpuri Noi, iar de atunci suntem nedespartiti. Ador la ea boabele proaspat macinate, iar ea apreciaza ca o iubesc in forma cea mai pura.
Cafeaua, caci despre ea e vorba, necesitate sau pura placere, face parte din rutina de zi cu zi a multor oameni. Consumul moderat de cafea ne influenteaza in mod pozitiv starea de bine fizica si mentala conform unui raport la Organizatiei Mondiale de Sanatate.
- Există o legătură clară între consumul de cafea şi capacitatea de a face efort fizic. O cafea băută cu 30 de minute înainte de a începe antrenamentul fizic are efect revigorant, energizant şi ajută la prevenirea oboselii musculare.
- Atunci când este consumată neagră, fără zahăr sau lapte, cafeaua solubilă este o băutură care conţine mai puţin de 80 calorii per cană de 150 ml. Astfel, cafeaua nu influenţează aportul zilnic total de calorii, ajutând la păstrarea echilibrului dintre aportul şi cheltuiala de energie, esenţial în menţinerea greutăţii corporale.
- Cafeaua, prin conţinutul de cafeina, ajută la menţinerea concentrării în momentele solicitante. Mai mult, îmbunătăţeşte memoria pe termen scurt şi alungă oboseala care intervine în a doua parte a zilei, mai ales după masă.
- Conform Institutului pentru studiul ştiinţific al cafelei, alţi compuşi bioactivi din cafea sunt polifenolii, care prezintă proprietăţi antioxidante şi au un aport important în lupta împotriva radicalilor liberi, protejând astfel ţesuturile de atacul agresiv al acestora. (csid.ro)
Cand vine vorba de prepararea bauturii dorite, fie espresso, latte ori capuccino, cu cat vom investi mai mult intr-un espressor de calitate, eventual si cu rasnita, pe atat gustul bauturii va fi mai deosebit, implicit mai bun. Desigur, ca nu doar aparatul in sine conteaza in tot procesul, ci si boabele de cafea folosite. Dar daca suntem intr-adevar pasionati de o cafea buna, investitia se va amortiza in timp si cu siguranta nu o vom regreta.
In cazul in care n-ati ajuns la Chimney Cake Factory sa le incercati delicioasele preparate, va recomand sa le faceti o vizita pentru a incerca si cafeaua de specialitate pe care o servesc.