Stirile saptamanii (04.11-08.11)

Dupa aproape o luna de zile de la motiunea de cenzura care a dus la caderea guvernului Dancila, guvernul Orban a trecut de votul Parlamentului cu 240 de voturi, avand sustinerea si a unor parlamentari PSD si Pro Romania, partide care au decis sa boicoteze votul prin neparticipare. Noul guvern format 16 ministere va avea dificila misiune de a strange mizeria lasata in urma de dezastruoasa guvernare psd, insa nu va fi deloc usor cu fragila majoritate din Parlament, fiind nevoiti sa faca multe compromisuri cu grupurile parlamentare.

Doamna primar Firea a fost reclamata la DNA pentru neregulile privind decontarea unor lucrari supraevaluate sau inexistente la Spitalul “Victor Gomoiu” din Bucuresti, date publicitatii de Lavinia Cofofana, directorul juridic al ASSMB, demis intre timp. Pagubele estimate sunt de peste 15 milioane de euro.

RADET ar putea intra in faliment, declara noul ministru al Economiei, Virgil Popescu. Cartierul Aviatiei este cel mai afecatat, locuitorii reclamand lipsa apei calde de aproape 3 luni. Doamna primar Firea se scuza si da vina pe vechea administratie pentru starea in care se afla reteaua de termoficare. Numai anul trecut au fost circa 3500 de avarii, iar un eventual faliment al RADET ar lasa peste jumatate de milion de familii fara caldura si apa calda.

Dupa cateva zile de incertitudine joi, 07.11 Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prelungeste perioada de tranzitie a celor afectati de OUG 49/2019 pana la data de 1 februarie 2020. Ordonanta 49/2019 reglementeaza activitatile de transport alternativ, practicate de Uber, Bolt, Yango sau Clever.

Duminica, 10.11 toti cetatenii cu drept de vot sunt asteptati la sectiile de votare pentru a-si alege viitorul presedinte. Indiferent de numele candidatului cu care veti vota, indemnul meu este SA MERGETI LA VOT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *