Stirile saptamanii (28.10-01.11)

Alegeri prezidentiale 2019. Intram pe ultima suta de metri a campaniei electorale, care fata de alti ani, a trecut aproape neobservata, si cei de la IMAS dau publicitatii un sondaj de opinie privind intentia de vot a cetatenilor in primul tur de scrutin.

Daca lucrurile sunt destul de clare privind primul candidat care va intra lejer in al doilea tur, Klaus Iohannis, despre contracandidatul acestuia inca sunt mari semne de intrebare. Consider ca toti dintre urmaritorii sai in sondaje au sanse egale, iar diferenta o vor face cei indecisi la momentul actual. Recomandarea mea este sa iesiti la vot, indiferent de numele candidatului pe care il veti vota.

Doamna primar Firea pare ca nu se poate tine departe de scandalurile in care este personajul negativ este de fiecare data ea. Marti a sustinut ca Viorica Dancila i-a propus sa fie comisar european, desi nimic nu o recomanda pentru functia respectiva. Miercuri a intervenit telefonic la Digi24 pentru a-si explica postarea de pe retelele de socializare in care, folosind un limbaj suburban, ataca asociatia Daruieste Viata privind constructia Primului Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania. Joi a declarat ca nu poate rezolva atat de usor problema traficului supra-aglomerat din Bucuresti din simplul motiv ca orasul a fost construit pentru o populatie de 1 milion, si nu pentru 4, numarul actual al locuitorilor. Oare cu ce alte declaratii ne va delecta in saptamana ce urmeaza?

In aceasta saptamana au avut loc audierile in comisii a ministrilor propusi de premierul desemnat Ludovic Orban. Unii dintre acestia au primit aviz negativ, iar la unele sedinte lucrurile au degenerat in mare parte datorita ministrilor din Guvernul Dancila prezenti la audieri. Pe data de 4 noiembrie, incepand cu ora 14:00, urmeaza sa aiba loc in cadrul plenului reunit din Parlament votul pentru investirea noului Executiv.

Joi, 30.10.2019, s-au comemorat 4 ani de la tragedia din clubul Colectiv din Bucuresti, soldata cu moartea a 65 de tineri. Toate editorialele si stirile asupra acestui subiect, au cazut de acord ca in tot acest timp nimic nu s-a schimbat cu adevarat, iar sistemul medical si cel de interventie in caz de urgente nu dispun de resursele necesare pentru a administra asa cum trebuie orice fel de situatie neprevazuta. Mai multe pareri pertinente pe aceste subiect puteti citi aici.

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scazut sub pragul psihologic de 3% pentru prima data din data de 22.01.2019 atunci cand se afla la valoarea de 2,97%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *