De ce cartile trebuie sa faca parte din viata noastra

Conform rezultatelor studiului “Barometrul de Consum Cultural” din anul 2018, romanii aloca un buget anual de 5 ori mai mic decat media la nivel european pentru serviciile culturale. Romanii prefera televiziunea, cinematografele si concertele ca sursa de consum cultural si divertisment, piesele de teatru fiind frecventate doar de 37% din cei intervievati. In rezultatele aceluiasi studiu, dar din anul 2016, observam un procent ingrijorator de aproape 50% de romani care nu au citit nici macar o carte de-a lungul anului.

In ciuda faptului ca o carte costa cat un bilet la cinema, multi romani prefera sa mearga la un film, de pe urma caruia nu raman cu mare lucru, in loc sa cumpere o carte care aduce atat de multe beneficii din punct de vedere intelectual oricarui individ, indiferent ca este fictiune, filosofie, religie ori dezvoltare personala.

  • Imbogatirea vocabularului
  • Cultura generala vasta
  • Gandire analitica dezvoltata
  • O memorie mai buna
  • O imaginatie bogata

Desi am fost circumspect la aparitia si popularitea in crestere a cartilor de dezvoltare personala, in ultimele luni am citit 2 astfel de carti pe care as dori sa vi le recomand si voua.

Ambele sunt o lectura usoara si interactiva si pot fi terminate in cateva zile, chiar si intr-o singura zi daca timpul ne permite.

In Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus, autorul puncteaza foarte bine diferentele dintre barbati si femei, prin situatii cu care ne intalnim in relatia de cuplu chiar si la momentul actual, in ciuda faptului ca a fost publicata in anul 1992. Pe masura ce parcurgem pagina cu pagina aflam cum ne putem imbunatati relatiile cu sexul opus si cum putem reactiona mai bine in cazul oricarei situatii conflictuale ce inerent va aparea la un moment dat. Pe mine aceasta carte m-a facut sa inteleg mai bine de ce barbatii si femeile au un comportament diferit pusi in aceeasi situatie, si mai ales cum ar trebui sa percepem emotiile si cuvintele celui de langa noi.

Osho.Frica. dezbate intr-un limbaj pe intelesul tuturor cum sa devenim stapani pe vietile noastre, fara a ne mai ingrijora de lucrurile pe care nu le putem controla. De-a lungul vietii cu totii am fost pusi in niste situatii dificile, iar alegerile pe care le-am facut la momentul respectiv au condus la inrautirea situatiei, in loc de rezolvarea acesteia. Dupa aceasta lectura, am realizat ca sunt lucruri care nu depind in totalitate de noi si ar trebui sa ne concentram cu adevarat pe ceea ce putem controla, iar de cele mai multe ori, noi singuri ne punem piedici in realizarea obiectivelor prin limite si temeri nejustificate.

Totusi suficient cu spoilerele si va invit sa le lecturati si sa trageti singuri concluziile, mentionand ca ambele carti le puteti gasi in oferta celor de la Elefant la preturi atractive. Lectura placuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *