Jurnal de programator(2)

A mai trecut o saptamana, si implicit o sedinta a cursului Python de care va povesteam aici. Daca la prima sedinta am luat contact cu sintaxa folosita si cu primele functii utilizate, la a doua sedinta am invatat sa folosim sirurile de caractere si sa lucram cu operatorii decizionali (if, elif si else) si cu buclele (while si for). Fara a intra prea mult in detaliu, cu pasi inceti, dar siguri invatam sa scriem linii de cod si sa rezolvam mici probleme.

Raman la ideea ca pentru a urma o cariera in programare, indiferent de limbajul ales, avem nevoie de o gandire logica si analitica si de o atractie fata de acest domeniu. Daca nu exista pasiune si o dorinta continua de a invata noi lucruri ma tem ca o cariera de succes in acest domeniu este destul de dificil de urmat.

Pe langa factorul financiar, sectorul IT fiind cel mai bine platit in Romania, iar nevoia de specialisti este in crestere, ce ar mai putea sa ne faca sa luam decizia de a invata un limbaj de programare? Personal consider ca libertatea dobandita este un mare plus. In cazul in care ajungem sa fim foarte buni putem trece foarte usor la statutul de freelancer si astfel sa lucram doar cu ajutorul unui laptop si al unei conexiuni la internet. Cred ca este un mare privilegiu sa nu mai trebuiasca sa mergi zi de zi la birou si sa ai oportunitatea de a lucra de oriunde doresti.

Eu am decis ca astazi sa-mi mut biroul la frumoasa locatie Chimney Cake Factory si sa testez viata de freelancer. In cazul in care nu i-ati vizitat pana acum va recomand sa le incercati produsele si totodata sa le vizitati pagina de instagram unde ne arata delicioasele produse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *