Ce operator de telefonie mobila sa aleg?

Daca la inceptul anilor 2000, aceasta alegere o faceam in functie de reteaua in care se aflau familia si prietenii nostri, acum tot procesul de decizie s-a simplificat foarte mult. Toti operatorii de pe piata ofera in cadrul abonamentelor si cartelelor prepay minute si sms-uri nelimitate atat in reteaua proprie cat si in cea nationala si trafic de date mai mult decat suficient pentru nevoile majoritatii clientilor. Astfel ajungem sa alegem reteaua de telefonie mobila in functie de experientele noastre cu respectivii, ori poate suntem tentati de cumpararea unui nou telefon care se afla intr-o oferta convenabila la unul dintre acestia.

Eu am devenit client Orange la inceputul anului 2015 cand doream sa-mi inlocuiesc vechiul telefon. Intai am fost la operatorul de telefonie mobila al carui client eram la momentul respectiv, insa nici una din ofertele prezentate nu m-au multumit. Norocul a facut ca la mai putin de 50 de metri de sediul lor era si un sediu Orange in care am intrat sa vad ce-mi puteau oferi acestia in cazul unui eventuale portari. Mentionez ca la momentul respectiv, portarile dintr-o retea in alta, adica schimbarea operatorului cu altul fara a fi nevoie sa-ti schimbi si numarul de telefon, erau una din prioritatile tuturor operatorilor. Acestia ofereau telefoane noi la preturi foarte bune cat si oferte la abonamentele lor cu scopul de a atrage cat mai multi clienti de la retelele concurente si a-si creste cota de piata. Discutia cu ei a durat doar cateva minute si am fost imediat convins de oferta lor cu Iphone 5C oferit gratis la portare cu un abonament de vreo 25 de euro pe minimum 2 ani. Fermecat de faptul ca urma sa primesc un telefon pe care nu plateam nici macar un leu am acceptat pe loc si in cateva zeci de minute am plecat acasa fericit cu noul meu telefon. Cat de naiv am fost sa cred ca oferta era in avantajul meu si nu ca in decursul urmatorilor 2 ani urma sa platesc valoarea telefonului la liber plus cateva zeci de euro in plus. Astfel ca dupa cei 2 ani am renuntat la abonament si am trecut pe cartela prepay. Dupa aproape 3 ani ma declar intru totul multumit de alegerea facuta si am sa va spun si de ce.

Optiunea de 6 euro credit mi se pare cea mai buna din oferta lor pentru ca pentru mai putin de 35 de lei pe luna, cu tot cu tva, primiti minute, sms-uri si trafic de date care sa satisfaca si cerintele celui mai exigent client. In cazul in care calatoriti des sau aveti planificat un concediu in afara tarii, optiunea de 10 euro este ceea ce aveti nevoie.

Totusi pentru a pastra obiectivitatea cu care sper sa va obisnuiesc nu am sa ridic in slavi Orange si sa pretind ca este perfect. Au existat momente in care reteaua de voce si de date au fost nefunctionale insa problema s-a remediat in timp util, cei de la Orange oferind intotdeauna un mic bonus sub forma de trafic de date clientilor afectati.

Asa ca daca sunteti nemultumit de actualul operator de telefonie de telefonie mobila, ori daca vreti sa va inlocuiti vechiul telefon si nu sunteti multumit de ofertele primite, eu va recomand cu mare drag Orange datorita calitatii serviciilor oferite in ultimii 5 ani in care le-am fost client si faptului ca in cei 22 de ani de cand activeaza pe piata din Romania au mentinut standardul de profesionalism sus de tot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *