Alegeri prezidentiale 2019

Usor ne apropiem de primul tur al alegerilor prezidentiale. Pe data de 10 noiembrie romanii cu drept cu vot sunt asteptati sa-si exercite dreptul constitutional si sa-si aleaga viitorul presedinte pentru urmatorii 5 ani.

Candidatii cu cele mai mari sanse, atat conform sondajelor de opinie cat si opiniei publice, sunt:

  • Klaus Iohannis, fost primar al Sibiului pentru 14 ani si actualul presedinte al Romaniei, sustinut de PNL; Contestat de o buna majoritate a populatiei pentru pasivitatea de care a dat dovada sub guvernarea PSD din ultimii 3 ani este creditat cu prima sansa cu un procent de 35-40%.
  • Viorica Dancila, primul prim-ministru de sex feminin al Romaniei din istorie, candidatul PSD; Considerata “marioneta” lui Dragnea ne-a distrat copios in ultimii 2 ani cu gafele sale si in ciuda unei guvernari dezastruoase cu multe legi, hotarari de guvern si decizii controversate este vazuta de sondajele de opinie principala contra-candidata a lui K.Iohannis.
  • Dan Barna actual deputat, candidatul USR-Plus; Antreprenor si recent intrat in politica, implicat recent in scandalul Rise Project, este reprezentatul noului val de politiceni fara dosare penale si afaceri cu statul.
  • Mircea Diaconu, fost actor, senator, ministru al Culturii si europarlamentar, sustinut de alianta ALDE-Pro Romania;
  • Theodor Paleologu, fost deputat, ministru al Culturii si ambasador, candidatul PMP;
  • Kelemen Hunor, deputat din anul 2000 si pana in prezent, liderul si candidatul UDMR.
Source: ro.wikipedia.org

Indiferent de candidatul pe care il sustineti si pe care il doriti instalat la Cotroceni pentru urmatorii 5 ani, indemnul meu este sa mergeti la vot. Este foarte important pentru intregul proces democratic ca un procent cat mai mare din populatia cu drept de vot sa mearga la urne si sa voteze. In primul rand pentru a preveni o eventuala frauda cu care ne-am obisnuit sa fie adusa drept argument de cei care nu obtin rezultatele scontate dupa fiecare serie de alegeri, fie locale, parlamentare sau prezidentiale si in al doilea rand pentru ca fiecare vot conteaza si doar prin exercitarea votului consider ca putem face o schimbare in scena politica. Asa ca pe data de 10 noiembrie, iar apoi pe 24 noiembrie in eventualitatea unui al doilea tur de scrutin foarte probabil, toti romanii cu drept de vot ar trebui sa mearga la sectia de votare unde sunt arondati si sa puna stampila in chenarul candidatului in care au cea mai mare incredere, il simpatizeaza sau pur si simplu il considera “raul cel mai mic” dintre toti cei prezenti pe listele de vot.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *