Review Laptop Asus X509FA

Dupa cum ati citit aici, in urma cu cateva zile am achizitionat un Laptop Asus, model X509FA. Pretul a fost de 2198 de lei si in urma folosirii lui pentru cateva zile pot sa ma declar multumit de achizita facuta. In cele ce urmeaza voi scrie despre ceea ce ma multumeste cat si despre aspectele mai putin placute.
- Laptop-ul vine ambalat alaturi de incarcator, iar configuratia acestuia, pe care o puteti vedea in mod detaliat pe site-ul www.pcgarage.ro, este:
- Procesor Intel i5-8265U cu frecventa de 1,6Ghz care poate urca pana la 3,9Ghz;
- Memorie RAM 8GB DDR4 compusa din 2 placute de cate 4GB, una fiind integrata pe placa de baza, iar cealalta putand fii inlocuita in caz de nevoie;
- Placa video este integrata, model Intel GMA UHD 620, cu suport DirectX 12;
- Stocarea se face pe un SSD de 256GB M.2 Pci.e;
- 2 porturi USB 2.0, 1 port USB 3.0, 1 port USB 3.1, 1 port HDMI
- Camera web, cititor de carduri microSD
Aspecte PRO:
- Pretul: laptop-ul este unul dintre cele mai ieftine de pe piata dotate cu procesor i5-8265U si SSD.
- Viteza de procesare: combinatia i5+SSD+8GB DDR4 pot satisface cerintele si celui mai exigent utilizator in sistem office.
- SSD-ul: este primul sistem desktop/notebook pe care il folosesc in mod regulat cu capacitate de stocare SSD si ma declar foarte multumit de viteza cu care se deschid fisierele, programe si mai ales cat de repede boot-eaza sistemul de operare.
- Sunetul: desi nu e nimic special la acesta, sunetul este foarte clar la nivelul maxim de volum.
- Aspectul: desi este un laptop din gama entry/medium level, felul in care arata si mai ales cum se simte la atingere este foarte ok, mai ales daca il folosim in sesiuni indelungate.
- Bateria: o baterie Li-Polymer, cu 2 celule si o putere de 32Whr care ma tine in jur de 4 ore, cu cateva tab-uri de firefox deschise, muzica ruland in background si cu diferite task-uri in lucru.
- Racirea: am folosit laptop-ul in sesiuni lungi de 5-6 ore si acesta s-a incalzit insesizabil, poate si datorita faptului ca placa video este integrata.
- Silentiozitatea: un laptop foarte tacut si silentios, sunetul de fond fiind total neglijabil.
- Greutatea: cantareste doar 1,9Kg, portabilitatea si usurinta cu care il putem transporta au cantarit decisiv in alegerea acestui laptop.
Aspecte NEUTRE:
- Memoria RAM: de 8GB este alcatuita din doua module de cate 4GB, una fiind integrata pe placa de baza, iar cealalta putand fi inlocuita in caz de nevoie de una de maximum 8GB, memoria RAM maxim suportata de placa de baza fiind de 12GB.
- Cititorul de carduri: poate citi doar carduri microSD, aspect ce pe mine nu ma deranjeaza.
- Tastatura: putin ingramadita din cauza faptului ca avem si NumPad necesita putin timp pana ne obisnuim cu aceasta.
- Lipsa unei unitati optice.
Aspecte CONTRA:
- Touchpad-ul: in cazul in care planuiti sa folositi laptop-ul in sesiuni lungi recomand folosirea unui mouse.
In incheiere ma declar multumit de alegerea facuta, laptop-ul fiind alegerea potrivita nevoilor mele. In cazul in care sunteti in cautarea unui laptop pentru a-l folosi spre exemplu la folosirea suitei Office, administrarea unui blog/site, muzica, filme sau invatarea unui limbaj de programare ASUS X509FA este alegerea potrivita.
2 Comments