Jurnal de programator(1)

Saptamana trecuta am decis sa fac un prim pas in evolutia mea profesionala si m-am inscris la cursul de Python Fundamentals din cadrul InfoAcademy. Cursul costa 680 de lei pentru persoane fizice, dureaza 8 saptamani, iar dupa terminarea acestuia se sustine un examen la sediul InfoAcademy din strada Logofat Tautu nr.67 Cladirea CD Center, Et. 3, Sector 3 pentru obtinerea certificatului de promovare a cursului. Dupa cum scrie si pe site, cursul nu necesita cunostinte preliminare de programare, dar dupa sfarsitul primei sedinte am realizat ca este nevoie de cunostinte solide de algebra si de o oarecare familiaritate cu exprimarea specifica limbajelor de programare. As adauga si faptul ca daca dorim urmarea unei cariere in domeniul programarii, cunostintele de Python nu sunt suficiente, ci avem nevoie si de o cultura solida de SQL, PHP sau HTML.

Ce este Python? Python este un limbaj de programare dinamic multi-paradigma ce pune accent pe curatenia si simplitatea codului iar sintaxa sa le permite dezvoltatorilor să exprime unele idei programatice într-o manieră mai clară și mai concisă decât în alte limbaje de programare.

Pentru un utilizator incepator pentru a intelege mai usor principiile de baza ale Python se recomanda folosirea unui mediu de programare, cel mai utilizat fiind PyCharm.

Astfel, in partea sus vom scrie liniile de cod, iar in partea de jos denumita consola acestea vor fi executate si se va afisa rezultatul.

Dupa incheierea primei sedinte am tras primele concluzii care ii pot ajuta pe cei nehotarati daca invatarea unui limbaj de programare intr-un mediu educational este necesara sau nu. In primul rand profesorul de curs a pus accent inca din primele momente ca doar participarea la curs nu este suficienta pentru deprinderea si aplicarea cunostintelor, studiul individual fiind foarte important. In al doilea rand se pune accent pe practica, dovada fiind exercitiile pentru acasa pe care le-am primit dupa prima sedinta. In ultimul rand tine de ambitia si capacitatea de munca a fiecaruia nu atat in absolvirea cu succes a cursului, cat mai ales in acumularea cunostintelor si aplicarea cu succes a acestora.

Desi este devreme sa ma pronunt, consider ca oricine doreste sa invete despre un limbaj de programare si nu poseda disciplina necesara de a o face pe cont propriu, pretul foarte mic al cursului cat si multitudinea de materiale care sunt puse la dispozitie, cursul de Python Fundamentals din cadrul InfoAcademy sustinut de profesorul Paul Fratila este alegerea potrivita.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *