Cum sa alegem cel mai bun laptop

In viata unui barbat una din cele mai importante decizii pe care le va lua este alegerea laptopului potrivit. In aceasta perioada ma confrunt cu aceasta situatie si as dori sa impartasesc cu voi intregul proces prin care am trecut.

Source: pexels.com

Pentru a face cea mai buna alegere, fara a avea regrete dupa achizitia propriu-zisa, trebuie sa tinem cont de mai multe criterii, cele mai importante fiind stabilirea bugetului si la ce vom folosi in mod concret laptopul.

De cele mai multe ori bugetul este flexibil, si din cauza modalitatilor de creditare pe care ni le ofera magazinele online, cea mai accesibila fiind cardul de cumparaturi in rate fara dobanda. Pentru ca am decis ca laptopul de care am nevoie va fi folosit in majoritatea timpului in sistem office nu am dorit sa aloc un buget foarte mare, considerand ca se va descurca fara probleme fara o placa video dedicata, care ar fi ridicat pretul de achizitie cu cel putin 40%. Astfel am pus accent pe procesor, pe memoria RAM si pe prezenta unui SSD. Constient ca in bugetul alocat nu voi putea avea cel mai bun ecran, cel mai bun sistem de sunet, ori cea mai mare baterie, aceste criterii nu au fost prioritare.

In 2009, cand mi-am cumparat primul sistem desktop, am ales www.pcgarage.ro apoi am migrat catre www.emag.ro din cauza diversitatii produselor si a stocului mult mai mare de care dispunea. Acum am decis sa revin la www.pcgarage.ro pentru ca site-ul dispune de o functie foarte utila, aceea de a compara in detaliu mai multe produse.

Dupa ce am stabilit bugetul la 2000 de lei, usor flexibil, si am adaugat componentele pe care mi le doream neaparat in functia de cautare, m-am oprit la 2 modele: Lenovo Ideapad si Asus X509FA. Ambele modele aveau in mare parte aceleasi specificatii, fiind dotate cu procesor i5-8265U, 8GB DDR4 si SSD 256GB. Un mic plus la calitatea sunetului pentru Lenovo si o capacitate putin mai mare a bateriei pentru Asus au fost singurele diferente notabile.

Acestea fiind spuse am ales sa optez pentru modelul Asus in mare parte din cauza designului care mi s-a parut mai atragator.

Sper ca am facut alegerea potrivita si voi reveni cu un review asupra acestui laptop.

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *