Mersul la sala

Ambitie, perseverenta si disciplina. Trei trasaturi de caracter care apartin unei persoane care merge regulat la sala si are grija de corpul sau. Mie imi cam lipsesc, drept dovada cele trei incercari de anul trecut, soldate cu esec dupa maxim o luna si jumatate. Asa ca ce putem face, pentru a transforma mersul la sala dintr-o corvoada intr-o activitate placuta, cand ne lipsesc cele de mai sus insa in acelasi timp vrem sa mergem la sala ?

Source: www.pexels.com

  • Stabilim un plan. Atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Fie ca vrem sa slabim sau sa lucram masa musculara, fara setarea unui tel, mersul la sala nu va da rezultate.
  • Alimentatie. Fara o alimentatie corecta, suplinita de odihna, rezultatele se vor lasa asteptate, lucru ce ne va descuraja. Atunci cand mancam ce si cand trebuie si ne odihnim suficient, corpul nostru va avea mai multa energie. Astfel, depunand un efort din ce in ce mai mare rezultatele vor aparea.
  • Antrenor personal. Daca mergem pentru prima data este de recomandat ca primele sedinte de antrenament sa fie alaturi de cineva priceput, fie antrenor personal, fie prieten. Astfel vom invata cum sa executam exercitiile corect, fara a ne rani pe noi insine, ori pe altii. Pentru a obtine rezultatele dorite este necesar sa lucram corect, crescand intensitatea antrenamentului progresiv. Altfel corpul nostru se va plafona la un moment dat.
  • Motivatie. Nu va fi usor nici la inceput, nici pe parcurs. Vom fi nevoiti sa tragem de noi, sa ramanem concentrati la plan si sa ne motivam zilnic pentru a avea continuitate. Corpul nostru va avea nevoie de o perioada de adaptare la noul stil de viata. Fara un psihic puternic si motivatia de a continua si a duce la bun sfarsit ce ne-am propus, corpul va ceda si intr-un final vom renunta.

Cum alegem cea mai potrivita sala la care sa mergem ?

Cel putin in Bucuresti, oferta salilor de sport este una bogata si poate satisface si cele mai exigente cerinte. Fie ca alegem o sala de cartier sau una apartinand unei retele de sali de fitness trebuie sa fim atenti la cateva detalii.

  • Distanta fata de casa/locul de munca. Nu trebuie sa depaseasca 20 de minute de mers pe jos. Astfel vom putea transforma mersul la/de la sala intr-o mini sedinta de cardio inainte de/dupa antrenament. Daca vom fi nevoiti sa ne deplasam cu masina va interveni problema locului de parcare si al timpului petrecut in trafic, asa ca recomandarea mea este sa mergeti la cea mai apropiata sala de casa.
  • Dotarile. Mai orice sala are aparate suficiente si variate, pentru toate grupele de muschi. Lucrul pe care trebuie sa-l avem in vedere, este cat de ocupata este sala, si implicit aparatele, in intervalul orar in care dorim sa mergem si noi.
  • Pretul. Tariful pentru un abonament fitness pe durata unei luni poate varia intre 100 de lei si cateva sute de euro pe luna daca ne referim la cele exclusiviste. Insa cu siguranta nu putem considera prohibitiv pretul unui abonament la o sala obisnuita. Pentru cel mult 200 de lei putem avea acees zilnic la o sala de fitness dotata, curata si aflata intr-o zona linistita, timp de 30 de zile.

Eu mi-am propus sa reiau mersul la sala, o data cu deschiderea salii Stay Fit din cladirea Cocor, unde mai sunt 49 de abonamente la pret special https://stayfit.ro/ . La ultima tentativa nereusita am fost la Stay Fit din Eroii Revolutiei, spatiu cumparat ulterior de World Class. Sala mi-a lasat o impresie buna, cu un staff prietenos, aparate multe si diverse si zona de cardio dedicata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *